trendear
trendear

Araç Borç Sorgulama ve Ödeme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Araç Borç Sorgulama ve Ödeme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Araç borç sorgulama işlemleri artık internet ortamında kolaylıkla yapılabiliyor. İnternet üzerinden aracınıza dair ceza ve vergi borçlarınızı sorgulayabiliyorsunuz. Ödeme işleminini dilerseniz internetten ya da PTT şubelerinden ve vergi dairesinden yapabilirsiniz.

Araç ve vergi borçalarının ödemeleri aksatılmadan ödenmesi gerekmektedir. Aksatıldığı takdirde gecikme faizinin devreye girerek ödeyeceğiniz tutarın artmasına neden oluyor. Ödemeyi biraz daha uzatılması halinde maliye bakanlığı tahsilat için uyarı gönderir.

Araç Borç Sorgulama Yaparak Hangi Borçları Öğrenebiliriz?

İnternetten sorgulama yaparak kolay ve hızlı bir şekilde borcunuz hakkında bilgi edinip borcunuzu ödeyebilirsiniz. Sorgulama yaparak öğrenebileceğiniz borçlar şunlar:

  • MTV ve vergi borçları
  • Trafik cezası borçları
  • Otopark borçları
  • HGS geçiş ihlali ceza borçları

Borç sorgulamasıyla bu borç türlerinin tümü hakkında bilgi edinip, tam zamanında ödemeyi gerçekleştirebilirsiniz.

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Nereden Sorgulanır?

MTV Borç sorgulama işlemini gelir idaresi başkanlığının web sitesinden, MTV borcu sorgulama bölümüne araç plakanız ve TC kimlik numaranız ile giriş yapıp  borcunuzu sorgulayabilirsiniz.

Trafik Cezası Borç Sorgulama Nasıl Yapılır ve Ödeme Yapılır ?

Trafik cezasını www.turkiye.gov.tr adresinden Emniyet genel müdürlüğü sekmesinden araç plakasına yazılan ceza sorgulama bölümüne tıklayıp borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Borcu Nereden Sorgulanır?

Köprü ve otoyollarda HGS’yi veya diğer ödeme sistemlerini kullanmadan geçen sürücülere para cezası uygulanır. Para cezasının tutarı geçiş ihlalinin yapıldığı yere göre değişebilmektedir. Trafikte siz fark etmeden de geçiş ihlalinden ceza almış olabilirsiniz. Aynı zamanda plaka benzerliğinden dolayı da yanlışlıkla ceza almış olma ihtimaliniz de vardır. HGS ceza sorgulamasını Karayolları Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden Geçiş İhlal Sorgulama kısmından yapabilirsiniz. Dilerseniz bu işlem için e-Devlet’teki HGS İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama kısmını veya PTT’nin bunun için oluşturduğu adresi de kullanabilirsiniz. İnternet üzerinden trafik cezalarını, vergi borçlarını ve geçiş ihlallerini bu yollarla hızlıca ve kolayca görüntüleyebilir ve adınıza yazılan borçları aksatmadan ödeyebilirsiniz. 

Ayrıca aracınızla ilgili diğer konularla ilgilenmek isterseniz mangirlar.com ziyaret ederek kasko sigortası ve trafik sigortası ürünlerini inceleyebilir ve maddi hasarlara karşı önlem alabilirsiniz. 

4.539
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Web Tasarım