trendear
trendear

Trafik Sigortası Neden Önemlidir?

Trafik Sigortası Neden Önemlidir?

Trafik sigortası, zorunlu sigorta türlerinden bir tanesidir ve araç sahiplerinin belirlenmiş dönemlerde bu sigortayı yaptırması gerekmektedir. Bu konuda hizmet veren sigorta acentaları, araç sahiplerinin trafik sigortasını yapabilmesine olanak tanımakta olup bu konuda müşterilere hizmet sunmaktadır. Araç sahiplerinin çeşitli sigorta acentaları aracılığı ile trafik sigortalarını yaptırmaları olanaklıdır. Peki ama trafik sigortası ile ilgili bilinmesi gerekenler nelerdir?

Zorunlu Trafik Sigortası ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Devlet tarafından zorunlu tutulan trafik sigortasının, herhangi bir kaza durumunda maddi ve manevi zararları karşıladığını belirtmek olanaklıdır. Kazanın meydana gelmesi sonrasında bireyde meydana gelen yaralanmalar ile aracın hasarının maddi karşılığı, sigorta tarafından karşılanmakta olup bu sayede hem maddi hem de manevi anlamda birey korunmuş olmaktadır. Zorunlu trafik sigortası olarak bilinen bu sigorta türünün, zamanı geldiğinde yaptırılması gerektiğini hatırlatmakta fayda bulunmaktadır. Peki zorunlu trafik sigortasının teminatları nelerdir?

Zorunlu Trafik Sigortası Teminatları

Zorunlu trafik sigortasının kapsamında yer alan teminatlar, sigorta acentası tarafından araç sahiplerine bir poliçe dahilinde sunulmakta olup bu belge içerisinde zorunlu trafik sigortası teminatları yer almaktadır. Trafik sigortasının teminatlarını genel olarak şu şekilde sıralamak olanaklıdır:

  • Kişi başına ödenmekte olan tedavi bedeli ile vefat bedeli
  • Kaza başına ödenmekte olan tedavi bedeli ile vefat bedeli
  • Kaza başına ve araç başına ödenecek maddi teminat bedeli

Yukarıdaki gibi sıralanmakta olan zorunlu trafik sigortası teminatları, genel olarak her sigorta şirketi tarafından müşterilere sunulmaktadır. Bu teminatlar ile birlikte herhangi bir kaza durumunda hem bireyin hem de araç sahibinin maddi ve manevi anlamda korunduğunu belirtmek olanaklıdır. Zorunlu trafik sigortası olarak bilinen poliçe türünün, araç sahipleri tarafından yaptırılması zorunludur, yaptırılmaması halinde ise durumun cezai bedeli bulunmaktadır.

Zorunlu Trafik Sigortası
Mangırlar Sigorta ile zorunlu trafik sigortanızı uygun fiyat garantisi ile hemen yaptırın!
2.129
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Web Tasarım